
Maiskaker med krydret squash-salsa
Lær hvordan du lager deilige corn fritters med en krydret zucchini salsa. Perfekt som forrett eller rask lunsj. Enkle steg for en smakfull opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 kopper cherrytomater, delt i to på langs
- 1 1/2 kopper terninger av squash
- 1 middels stor rød løk, hakket, delt
- 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 jalapeño, uten frø og hakket
- 1/2 teskje havsalt, delt
- 1 1/2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Olje til koking, spray
- 1/2 kopp hakket koriander, delt
- 2 spiseskjeer fersk limesaft, delt
- 1 kopp hvetemel
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje bakepulver
- 1 egg
- 2 kopper maiskjerner (tint hvis frosne)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C. I en bolle, bland tomater, squash, 1/2 løk, hvitløk, jalapeño, 1/4 teskje salt og olje; vend godt slik at det dekker. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett med kokespray; stek, vend en gang, til tomater og squash er lett brune, ca. 20 til 25 minutter. Vend inn 1/4 kopp koriander og 1 spiseskje saft; sett til side. I en annen bolle, bland mel, spisskummen, bakepulver og resten av 1/4 teskje salt. Tilsett egg, resten av 1 spiseskje saft og 1/2 kopp vann; rør til glatt. Bland inn mais, resten av 1/2 løk og 1/4 kopp koriander. Smør en stor stekepanne med kokespray og varm opp over middels høy varme. Form 1/4 kopp maisblanding til en burger; gjenta med resten av maisblandingen for å lage totalt 12 burgere. Arbeid i porsjoner av 3, og smør pannen med kokespray etter behov. Stek burgerne, vend en gang, til de er brune, ca. 5 til 8 minutter på hver side. Fordel burgerne og salsaen på 4 tallerkener.
- 2Forvarm ovnen til 200°C. I en bolle, bland tomater, squash, 1/2 løk, hvitløk, jalapeño, 1/4 teskje salt og olje; vend godt slik at det dekker. Fordel på et bakepapirkledd stekebrett med kokespray; stek, vend en gang, til tomater og squash er lett brune, ca. 20 til 25 minutter. Vend inn 1/4 kopp koriander og 1 spiseskje saft; sett til side. I en annen bolle, bland mel, spisskummen, bakepulver og resten av 1/4 teskje salt. Tilsett egg, resten av 1 spiseskje saft og 1/2 kopp vann; rør til glatt. Bland inn mais, resten av 1/2 løk og 1/4 kopp koriander. Smør en stor stekepanne med kokespray og varm opp over middels høy varme. Form 1/4 kopp maisblanding til en burger; gjenta med resten av maisblandingen for å lage totalt 12 burgere. Arbeid i porsjoner av 3, og smør pannen med kokespray etter behov. Stek burgerne, vend en gang, til de er brune, ca. 5 til 8 minutter på hver side. Fordel burgerne og salsaen på 4 tallerkener.