Ristede løk med eddik
oppskrift på ovnsbakte løk med en syrlig vri av eddik, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 pund blandede små og mellomstore løk (som Vidalia eller gul løk)
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 4. Kosher-salt, nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Legg løk på en bakeplate med høye kanter og roast dem, ryst bakeplaten halvveis gjennom, til de innerste lagene av de største løkene akkurat er møre (noen av løkene vil være myke og jammy, mens andre vil ha litt tyggemotstand), 30–40 minutter. Hvis du har en kakeprøver, er det et flott verktøy for å sjekke om de er ferdige. Overfør løkene til en ren overflate og la dem avkjøle litt. Del dem i to gjennom rotendene og fjern det papirlignende laget. Skill lagene fra hverandre til individuelle blader og legg dem på et fat eller i en stor bolle. Drypp med olje og eddik og vend forsiktig for å dekke dem. Krydre med salt og pepper.