Pølse- og sommergrønnsaksstuing
oppskrift på saftig pølse og frisk sommergrønnsaksstuing. en rask og enkel rett perfekt for sommeren, full av smak og sunne grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 (ca. 140–170 gram) ferske svinepølsebrød
- 2. 1/3 kopp vann
- 3. 3/4 kopp hakket søt løk
- 4. 1 middels fennikkelefse, hakket
- 5. 1 kopp drue-tomater (ca. 140 gram)
- 6. 2 maiskolber, korn skåret av kornet
- 7. 1/4 kopp grovhakket dill
Fremgangsmåte
- 11. Prikk pølsene et par ganger. La dem småkoke med vann i en tung, 30 cm stor stekepanne, dekket, over middels varme i 7 minutter. Fjern lokket og kok, snu av og til, til vannet har fordampet og pølsene er godt brune og gjennomkokte, ytterligere 7 til 10 minutter. (Du kan måtte tilsette 1 spiseskje olje i pannen, avhengig av pølsene.) Overfør pølsene til en tallerken og hell av alt unntatt 1 spiseskje fett fra pannen, om nødvendig. Kok løk, fennikel og tomater med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper i pannen over middels varme, rør om og skrap opp brune biter, til løk og fennikel er sprø-møre og tomatene er myke og begynner å sprenge, ca. 7 minutter. Tilsett mais og dill og stek i 2 minutter. Skjær pølsene i skiver og server med grønnsakene.