Bannock
oppskrift på bannock, et enkelt og smakfullt norsk brød som er perfekt til frokost eller som snacks. lær å lage bannock hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 1/2 kopper hvetemel pluss ekstra til utbaking, samt 1 spiseskje allsidig mel
- 2. 4 teskjeer bakepulver
- 3. 1/2 teskje natron
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1 spiseskje sukker
- 6. 1/2 kopp kaldt vegetabilsk fett (for eksempel smørfett)
- 7. 1 1/2 kopper godt rystet kulturmelk
- 8. Tilbehør: myknet smør eller skivet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450°F. Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og sukker i en bolle. Bland inn smørfett med fingertuppene eller en paideigblander til blandingen ligner grovt mel. Lag en fordypning i midten og hell i kulturmelk, og rør sammen med en gaffel til deigen akkurat samler seg. Vend deigen ut på en lett melet overflate og kna forsiktig 3 eller 4 ganger, deretter trykk den ut til en runding ca. 2,5 cm tykk. Overfør deigen til et ugredd stekebrett og prikk toppen over hele med en gaffel. Stek midt i ovnen til den er gyllen, ca. 30 til 35 minutter. Overfør bannock til en rist og avkjøl til den er lunken. Server varm eller romtemperert, skåret i båter.
- 22. Forvarm ovnen til 450°F.
- 33. Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og sukker i en bolle. Bland inn smørfett med fingertuppene eller en paideigblander til blandingen ligner grovt mel. Lag en fordypning i midten og hell i kulturmelk, og rør sammen med en gaffel til deigen akkurat samler seg. Vend deigen ut på en lett melet overflate og kna forsiktig 3 eller 4 ganger, deretter trykk den ut til en runding ca. 2,5 cm tykk.
- 44. Overfør deigen til et ugredd stekebrett og prikk toppen over hele med en gaffel. Stek midt i ovnen til den er gyllen, ca. 30 til 35 minutter.
- 55. Overfør bannock til en rist og avkjøl til den er lunken. Server varm eller romtemperert, skåret i båter.